Schrijven met licht - Algerabrug Capelle aan den IJssel

5 licht tools voor starters – schilderen met licht

PM Artikelen, Binnen / indoor, Buiten / outdoor, Huis, Schilderen met licht - algemeen, tuin en keuken 1 Comment

Fotografen die starten te Schilderen met Licht beginnen meestal met een simpele zaklamp. De meeste raken al snel verveeld met deze geweldige tool en gaan op zoek naar meer mogelijkheden.

Ben jij ook op zoek naar meer middelen om te Schilderen met Licht dan hebben we hier 5 opties voor je op een rij gezet!

Tip 1: breaklights / glowsticks

Breaklights ook wel glowsticks genoemd zijn buisjes gevuld met gekleurde vloeistof. Na het knakken van de stokjes breken de inwendige ampullen en gaan een reactie aan met de andere aanwezige vloeistof. Deze chemische reactie zorgt voor het gloeiende effect. De duur varieert van enkele uren tot een hele dag.

De breaklights zijn een simpele en effectieve manier om te variëren met kleur. Bovendien kunnen de breaklights in vormen gebogen worden waardoor je meer variatie krijgt om mee te spelen.

Een pak breaklights is tegenwoordig al bij veel warenhuizen te krijgen. Een verpakking bevat gemiddeld zo’n 100 exemplaren. Meestal heb je daarbij ook een pakje met verbindingsstokjes. Hiermee kun je de diverse sticks aan elkaar verbinden. Je kunt enkele sticks rond vouwen. In de regel worden hiermee armbanden gemaakt.

Deze armbanden kun je uitdelen en anderen betrekken in het creëren  van je nieuwe kunstwerk.

Tip 2: kinderspeelgoed

Misschien besef je het niet, maar in kinderspeelgoed zit meer licht dan je denkt. Op evenementen worden heel wat led-licht gadgets verkocht. Als je kind er mee is uitgespeeld (of niet) dan kun jij het prima gebruiken als middel om te schilderen met licht.

De knipperende effecten van lichtzwaarden geven grappige cirkels. Ook de led-lampjes van de zogenaamde fibersticks kunnen je uren lang plezier opleveren.

“Wherever there is light, one can photograph.” Alfred Stieglitz

 

Tip 3: mobiele telefoon of tablet

Natuurlijk weet je al dat er een zaklamp op je smartphone zit. Gebruik deze eens om je beelden mee te verlichten. Heb je zo’n mooie achtergrond in je tablet als screensaver? Beweeg deze dan eens op en neer en zie welke mooie achtergronden je kunt creëren voor je schilder met licht kunstwerken.

Tip 4: kerstverlichting

Niet alleen rond de feestdagen komen de twinkelende lichtjes van pas! Voor een lichtschilder is het eindeloos inzetbaar in alle vormen en maten. Ga je op locatie dan is natuurlijk de serie lichtjes op batterijen de meest praktische uitvoering. Heb je echter lichtjes op snoer dan kun je in de tuin of binnenshuis ook eindeloos variëren met deze twinkelende handige hulpjes voor een gezellige achtergrond.

Tip 5: e-wire

E-wire of electric wire is een mobiele alleskunner. De strengen zijn in diverse formaten te verkrijgen en werken bovendien op batterijen. In sommige gevallen zijn er verschillende instellingen mogelijk. Vooral de variatie aan kleuren zijn voor starters een regelrechte uitkomst.

Over de auteur

PM

Hallo, ik ben Petra Muilenburg. Beroepsfotografe en zo dagelijks in de weer met licht en een camera. Naast het dagelijks verzorgen van beeldmateriaal voor anderen houd ik me in mijn vrije tijd graag bezig met mijn grote passie: LICHT. Door mijn camera te gebruiken als schildersdoek en diverse vormen en bronnen van licht als mijn verf, maak ik met veel plezier op heel eigenwijze 'andere' beelden.

Comments 1

  1. Pingback: 10 tips voor starters – schilderen met licht | Ladies of Light

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *