zaklamp voor gebruik bij schilderen met licht

Starten met Schilderen met Licht

PM Artikelen, Camera instellingen, Huis, Lange sluitertijden, Licht, Licht en lichtgebruik, Schilderen met licht - algemeen, tuin en keuken 2 Comments

Het is niet moeilijk om te starten met Schilderen met Licht.

Pak je camera, een zaklamp en je kunt aan de slag!

Wil je ook starten met Schilderen met licht?

Het is makkelijker dan je denkt! De camera doet veel van het werk, maar dan moet deze wel ingesteld kunnen worden op het vastleggen van beeld met langere sluitertijden.

Geschikte camera’s

Wil je weten of je camera geschikt is voor schilderen met licht? Lees dan snel verder.

Een spiegelreflex camera is bij uitstek geschikt voor het maken van opnames met lange sluitertijden. Afhankelijk van je type kun je de camera’s meestal wel instellen om in elk geval tot zo’n 30 seconden een opname te maken. In sommige gevallen kun je ook gebruik maken van de zogenaamde Bulb stand.

Een zogenaamde hybride camera ook wel spiegelloze reflexcamera genoemd. Ook deze camera’s beschikken in de regel over uitgebreide mogelijkheden om lange sluitertijden in te stellen. Naar mijn weten hebben deze camera’s ook de beschikking over de Bulb stand.

Compactcamera’s zijn tegenwoordig in vele maten en soorten verkrijgbaar. Op de heel simpele exemplaren na, beschikken de meeste compact camera’s ook over menu’s die je mogelijkheden geven om zelf zaken in te stellen. Hoewel 30 seconden op zo’n camera wellicht wat veel gevraagd is, lukt het meestal wel om instellingen te kiezen die tot enkele seconden door lopen. De bulb stand zul je behalve bij de geavanceerde exemplaren meestal niet aantreffen.

Smartphone camera‘s, ja wel! In sommige exemplaren vind je mogelijkheden voor het instellen van lange(re) sluitertijden. Enkele smartphones zoals de Huawei hebben zelfs de mogelijkheid om te Schilderen met licht in hun optie menu! In sommige gevallen kun je kiezen voor het downloaden van een app die je helpt bij het maken van beelden met lange(re) sluitertijden.

Het juiste licht

Dit is misschien eenvoudiger dan je denkt. Geen dure flitsers of ingewikkeld in te stellen apparaten nodig.

Een zaklamp kan je al op weg helpen bij Schilderen met licht. Pak dus de eerste de beste zaklamp die je in huis kunt vinden en ga aan de slag! Zorg voor voldoende batterijen, want als je eenmaal de smaak te pakken hebt ben je langer bezig dan je zou verwachten!

Catching the light

PM

Hallo, ik ben Petra Muilenburg. Beroepsfotografe en zo dagelijks in de weer met licht en een camera. Naast het dagelijks verzorgen van beeldmateriaal voor anderen houd ik me in mijn vrije tijd graag bezig met mijn grote passie: LICHT. Door mijn camera te gebruiken als schildersdoek en diverse vormen en bronnen van licht als mijn verf, maak ik met veel plezier op heel eigenwijze 'andere' beelden.

Comments 2

  1. Pingback: Introductie Schilderen met licht | Ladies of Light

  2. Pingback: Introductie Schilderen met licht | Ladies of Light

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *