Stadsilluminators Capelle aan den IJssel

Persbericht gemeente – Aankondiging benoeming Stadsilluminators

PM News, Stadsilluminator 1 Comment

PERSBERICHT

Capelle aan den IJssel, 11 januari 2018

Ladies of Light nieuwe Stadsilluminators Capelle

Tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling in het Isalatheater presenteerden de Ladies of Light zich als de nieuwe Stadsilluminators van Capelle aan den IJssel. Het komende jaar laten zij Capellenaren kennismaken met ‘Schilderen met licht’, een kunstvorm waarbij foto’s worden gemaakt terwijl er met licht in de lucht wordt getekend. De Ladies of Light volgen stadsdichter Miranda de Haan op die sinds 2015 stadsdichter was van Capelle.

De gemeente Capelle aan den IJssel startte eind vorig jaar de zoektocht naar een nieuwe Stadsperformer. Uit meerdere inzendingen werden de Stadsilluminators door de jury gekozen als opvolger. Wethouder Josien van Cappelle (cultuur) was dankbaar voor het werk van de stadsdichter Miranda de Haan die de Nieuwjaarsvoorstelling ook presenteerde: “Miranda heeft grote waarde voor de stad gehad, het was een voorrecht om twee jaar met haar in Capelle te mogen samenwerken. Ik hoop en verwacht dat de Ladies of Light waardige opvolgers zijn. Schilderen met licht is spannend en biedt tal van artistieke kunsten. Ik ben heel benieuwd naar de kunstwerken die zij komend jaar als Stadsilluminators maken voor Capelle.”

Stadsilluminators

De Ladies of Light bestaan uit fotografe Petra Muilenburg en lichtdraagster Arun Koendjbiharie. Het duo gaat met camera, statief en de nodige dosis lol in de avond op stap om fascinerende foto’s te maken. Daarbij gebruiken zij verschillende lichtbronnen zoals zaklantaarns, kerstverlichting, ledlampen en speciaal lichtgevend draad. Tijdens Capelse evenementen illustreren zij als Stadsilluminators komend jaar hun kunstvorm.

Afscheid Stadsdichter Miranda de Haan

Met de presentatie van de Stadsilluminators nam Capelle afscheid van Stadsdichter Miranda de Haan. Josien van Cappelle: “De afgelopen twee jaar heeft Capelle mogen genieten van het dichtwerk van Miranda. Ze schreef vele Stadsdichten voor Valentijnsdag, Open Monumentendag, de Dag van de Mantelzorg, de Dag van het Kind, Coming-out Dag, het Groot Capels Dictee en ook vandaag voor de Nieuwjaarsvoorstelling. Met deze gedichten heeft ze betekenis kunnen geven en Capellenaren kennis laten maken met de kunst van het dichten. We zijn haar hier heel dankbaar voor.”

Comments 1

  1. Pingback: Persbericht: Stadsperformer Capelle aan den IJssel | Ladies of Light

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *