Agenda Stadsilluminators 2018

PM Artikelen, Licht, Stadsilluminator Leave a Comment

Wat staat er sowieso op onze agenda?

In 2018 besteden we weer op een aantal dagen in het bijzonder aandacht aan Schilderen met licht.

Op 24 maart zijn we actief in het kader van Earth Hour. Je kunt dan terecht voor een workshop die helemaal in het teken staat van Earth Hour. Inschrijven voor de workshop kan direct op de website van www.fotocursusvooriedereen.nl

Op 16 mei maken we samen met inwoners van Capelle aan den IJssel een uniek lichtschilderij. In 2017 heeft Unesco 16 mei 2018 als startdatum benoemd voor de jaarlijks terugkerende Dag van het Licht. Op zijn beurt heeft de lichtschilder community met als startpunt LPWAlliance deze datum geclaimd als International Light Painting Day. 

In overleg met de gemeente Capelle aan den IJssel willen we kijken hoe we hier voor alle inwoners van de gemeente een happening van kunnen maken. Niet alleen fotografen, maar iedereen moet kunnen deelnemen aan het eerste lichtschilderij dat aan deze dag wordt opgedragen. Meldt je aan via de link en we houden je op de hoogte van de voortgang!

Het laatste weekend van oktober is inmiddels traditiegetrouw de zaterdag gereserveerd voor Nacht van de Nacht. Sinds enige jaren organiseert PM Fotografie op deze avond een workshop Nacht van de Lichtschilder. Ook tijdens het jaar van de Stadsilluminators wordt de workshop weer georganiseerd. Dit jaar willen we hier in het kader van onze benoeming een thema aan koppelen. Verdere informatie volgt in de loop van het jaar. Maar aanmelden voor de workshop kan nu al! Je kunt deze koppeling volgen en je direct aanmelden!

Verdere plannen voor 2018 en de toekomst

We zijn nog met de gemeente Capelle aan den IJssel in gesprek over uit te werken projecten in de vorm van Lichtschilderijen.
Ook mogelijkheden om mensen deel te laten nemen en kennis te laten maken met Schilderen met licht maakt hier deel van uit.

Onze doelstelling voor 2018 is: zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met Schilderen met Licht. Dit kan door middel van workshops en demonstraties.

Een van de andere activiteiten voor 2018 is deelname aan de jaarlijkse Kunstroute georganiseerd door Kunstkring Capelle. Dit jaar stelt PM Fotografie de studio open om in dit weekend kennis en resultaten te delen. Naast een presentatie van gemaakte werken, verzorgen we deze dagen in juni in de studio ook demonstraties van het tot stand komen van Lichtschilderijen.

Ook zoeken we de samenwerking met andere culturele disciplines binnen de gemeente om te laten zien hoe breed het Schilderen met licht ingezet kan worden. In een tijd waar lichtfeesten een fenomeen zijn geworden kan een lichtschilder niet achterblijven. In onze directe omgeving, maar ook in samenwerking met andere organisaties en steden in de nabije omgeving. Denk aan de vele activiteiten die georganiseerd worden zoals Kaarsjesavond Gouda, Lichtfestival Amsterdam, Scheveningen Lightwalk en last but not least Glow Eindhoven. Elk op zich een topper die bekend zijn door heel Nederland.
Wij zien hier zeker mogelijkheden met bestaande activiteiten zoals Dag van het Park in het Schollebos en Natuurgebied Hitland.

Naast workshops en demonstraties lokaal zouden we ook graag Nederland meer op de Lichtschilder kaart willen zetten. In navolging van exposities bij Unesco in het hoofdkantoor Parijs, de jaarlijkse fotowedstrijd expositie in Oviedo Spanje zijn er nu ook demonstratie tours door Australië en ook bij onze Ooster- en Zuiderburen ontstaan communities van Lichtschilders die in samenwerking tot prachtige initiatieven komen. Op dit toneel mag Nederland toch zeker niet ontbreken!

About the Author

PM

Hallo, ik ben Petra Muilenburg. Beroepsfotografe en zo dagelijks in de weer met licht en een camera. Naast het dagelijks verzorgen van beeldmateriaal voor anderen houd ik me in mijn vrije tijd graag bezig met mijn grote passie: LICHT. Door mijn camera te gebruiken als schildersdoek en diverse vormen en bronnen van licht als mijn verf, maak ik met veel plezier op heel eigenwijze 'andere' beelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *